Hoe kun je tijd besparen op het onderhoud van de tuin?

Een tuin is een van de grootste geneugten van het leven. Je eigen groene oase hebben, weg van de wereld, is een ontsnapping, een plek om te ontspannen en te relaxen.

Maar een tuin kan veel werk betekenen in de vorm van tuinonderhoud. En met de meesten onder ons kan het in korte tijd overweldigend worden. De planten worden te groot en raken uit de hand gelopen.

Ben je op zoek naar bostuin onderhoudtips? Dan ben je hier aan het juiste adres.

NEEM DE STRESS WEG

Dan voelt het alsof je gewoon stilstaat. Elk uur in de tuin is het op om te proberen te temmen, in plaats van te genieten. Tuinieren wordt een stressvolle stroom van eindeloze klusjes.

Dus waarom maak je jouw tuin niet makkelijker te beheren? Je kunt tijd besparen op het onderhoud van jouw tuin door stappen te zetten in de richting van een meer onderhoudsvriendelijke tuin.

WEES EERLIJK TEGEN JEZELF

We hebben allemaal grootse dromen voor onze tuinen. Maar het heeft geen zin om te proberen iets te bouwen dat onmogelijk te onderhouden is. Het zal er alleen de eerste weken goed uitzien, en dan zal het weerbarstig en onverzorgd worden.

Wees eerlijk over hoeveel tijd je hebt en probeer een tuin aan te leggen die past bij je levensstijl.

Begin met het bekijken van jouw tuin zoals die is en het maken van aantekeningen van alle gebieden en grote afvoerkanalen. Goede voorbeelden zijn een groot gazon of een heg die constant gemaaid moet worden.

Identificeer delen van de tuin die je zou kunnen veranderen om ze gemakkelijker te beheren, en zelfs elementen die je volledig zou kunnen verwijderen.

GO WILD

Het maaien van het gazon is een van de meest gehate tuinklusjes. Maar de waarheid is dat je gewoon kunt stoppen. Als je jouw gazon tussen het maaien door langer laat groeien, bespaar je  echt tijd.

Je kunt het zelfs laten uitgroeien tot een weide. Maai gewoon een pad door het midden en laat de zijkanten lang groeien. Plant ook wat wilde bloemen als je kleur wilt toevoegen.

Lees ook: 3 Tips voor het vinden van het juiste paar laarzen