3 Tips voor het vinden van het juiste paar laarzen

Als we een nieuw jaar ingaan, kunnen sommigen ervoor kiezen om hun stijl op te frissen, inclusief het uitproberen van laarzen.

Laarzen zijn relatief veelzijdig, omdat ze geschikt zijn voor zowel casual als formele stijlen. Naast het comfort, kunnen ze ook een goede ondersteuning voor de voeten bieden.

VIA VAI, een bedrijf achter de klassieke VIA VAI enkellaarsjes, deelt verschillende tips over hoe het juiste paar te kiezen dat er goed uitziet en goed aanvoelt.

Kies het juiste materiaal dat past bij jouw levensstijl

Laarzen kunnen worden gemaakt van zowel leer, van volnerf tot nubuck, of synthetisch materiaal zoals high-tech stoffen zoals Cordura, die bestand zijn tegen schuren. Zorg ervoor dat je het materiaal kiest dat niet alleen past bij jouw levensstijl, maar ook bij jouw bereidheid om voor het materiaal te zorgen.

Leren laarzen worden zacht en vormen zich naar je voeten als je ze gebruikt, maar je moet extra voorzichtig zijn om het leer niet te laten barsten. Ondertussen, synthetisch materiaal is gemakkelijker te onderhouden, maar meestal ontbreekt de klassieke elegantie lederen laarzen bieden.

Vind de juiste maat

Voeten kunnen door gewichtsschommelingen in grootte veranderen, dus het is belangrijk om de lengte, breedte en boog van de voet te meten, zodat je echt de juiste maat van je voeten weet. Zorg ervoor dat je beide voeten opmeet, want de linker- en rechtervoet zijn niet altijd even groot.

Daarnaast moet je proberen om ’s middags of ’s avonds schoenen te kopen, want de voeten zwellen iets op nadat ze de hele dag actief zijn geweest.

Gebruik ten slotte sokken wanneer je een paar laarzen uitprobeert om ervoor te zorgen dat de schoenen comfortabel blijven, zelfs met een laagje sokken.

Voel voor comfortabele inlegzolen

De binnenzool is het binnenste deel van de schoen dat de voetzool raakt. Een goede binnenzool ondersteunt elk deel van de voet, maar blijft flexibel en past zich aan de beweging van de voet aan.

Wanneer je een paar laarzen uitprobeert, loop dan rond in de winkel zodat u voelt hoe comfortabel uw voeten in beweging zijn. Ga naast het lopen ook op de toppen van je tenen staan om te zien of je tenen genoeg ruimte hebben om zich uit te strekken zonder dat ze naar het puntje en de bovenkant van de schoen worden geduwd.

Hef vervolgens jouw hielen op alsof je de trap opgaat om te testen of jouw hielen in de schoenen verschuiven. Een goede laars houdt de hiel precies goed vast, zodat je comfortabel kunt lopen.

Lees ook: Gezondheidsvoordelen van essentiële Italiaanse ingrediënten