Wat zijn de voordelen van bordspellen?

Bordspellen zijn niet alleen een manier om plezier te hebben met vrienden en om te socialiseren. Ze helpen ons op zoveel manieren zonder dat we het beseffen.

op Table Top Finder kun je de nieuwste en populaire bordspellen vinden.

Hieronder staat 2 voordelen van bordspellen en waarom ze goed voor je zijn:

Bordspellen helpen om de geestelijke gezondheid te behouden

Het spelen van bordspellen vereist dat je je hersenen gebruikt.

Het actief houden van je hersenen helpt om de hersenen jonger te houden (het is net als het trainen van een spier). Het heeft net zo goed een rol te spelen in een gezonde levensstijl als in lichaamsbeweging.

Bordspellen zijn ook leuk om te spelen en hebben een sociaal aspect, je speelt ze samen met andere mensen.

Omdat ze vermakelijk zijn, komen er in de hersenen chemische stoffen vrij (zoals dopamine) die helpen bij depressies en angstgevoelens.

Bordspellen ontwikkelen sociale vaardigheden

Het merendeel van de bordspellen wordt met andere mensen gespeeld. Dit betekent dat je (afhankelijk van het spel dat je speelt) voortdurend gebruik moet maken van sociale vaardigheden.

Of je nu samenwerkt (coöperatief) of tegen andere spelers als tegenstander. Bordspellen dwingen sociale interactie af.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende bordspellen die verschillende niveaus van sociale interactie vereisen – elk helpt bij het ontwikkelen van een unieke set van sociale vaardigheden.

Een voorbeeld hiervan is Catan – Catan heeft een onderhandeling/handelsmonteur die vereist dat spelers voortdurend met elkaar communiceren en praten om tot een overeenkomst te komen over een handel voor de middelen in het spel.

Dit betekent dat de spelers voortdurend gebruik moeten maken van de sociale vaardigheid van het onderhandelen tijdens het spel.

Veel bordspellen introduceren ook een aspect van het rollenspel waarbij je een personage in het spel aanneemt en speelt op basis van hun eigenschappen of persoonlijkheid.

Rollenspel helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en emotionele volwassenheid, omdat je gedwongen wordt om empathie te gebruiken en na te denken over hoe je personage zou reageren in bepaalde situaties op basis van hun persoonlijkheid.

Naast de bovenstaande voorbeelden, is de overduidelijke ontwikkeling van sociale vaardigheden dat bordspellen mensen bij elkaar brengen. Dit betekent dat er veel sociaal geklets is.

Concentratie op een bordspel betekent dat mobiele telefoons worden opgeborgen en dat mensen samen zijn, hoe lang het bordspel ook duurt (gemiddeld een uur). Met de technologie en het tijdperk van de sociale media is het steeds moeilijker geworden om regelmatig groepen mensen bij elkaar te krijgen.

Bordspellen zijn een geweldige manier voor gezinnen of koppels om zich te binden. Er zijn zelfs bordspellen die speciaal gemaakt zijn om de band met uw familie of partner te versterken.

Lees ook: 4 Voordelen van een goede klantenservice