Top 5 gezondheidsvoordelen van voetbal / voetbal voor mannen

Snel voetenwerk, behendigheid en uithoudingsvermogen zijn slechts een paar van de essentiële voorwaarden voor het spelen van mannenvoetbal. En de volledige lijst van de voordelen van het spelen van deze sport zijn talrijk. Hoewel de sport het meest populair is in Europese en Latijns-Amerikaanse landen (het is zelfs de nationale sport van Brazilië), beginnen ook steeds meer Amerikanen deel te nemen aan de opwinding, zowel op recreatief als competitief niveau. Het beste aan deze sport is dat je met een willekeurig aantal spelers kunt spelen, in elke open ruimte! Wil je meer nieuws lezen over voetbal? Kijk dan snel op Eredivisie Fan en blijf doorlezen voor de top 5 gezondheidsvoordelen van het beoefenen van deze sport.

Verlaagt het lichaamsvet en verbetert de spiertonus

Voetbal is een geweldige sport voor het verbranden van vet omdat het op verschillende manieren werkt op de spieren en je hart. Voetbal bouwt meer spiermassa op en verbrandt meer vet door zowel slow-twitch als fast-twitch spiervezels aan te trekken. Als algemene training verbrandt voetbal meer calorieën dan typische trainingen, omdat spelers gedwongen worden om te schakelen tussen het gebruik van de aërobe en anaërobe energiebanen.

Bouwt spierkracht op

Lagere lichaamskracht is nodig voor schoppen, springen, tackelen, draaien en draaien en vormt ook de basis voor explosieve snelheid. De kracht van het bovenlichaam is nodig om de bal af te schermen, tegenstanders tegen te houden, in te werpen en draagt ook bij aan de algemene kracht en explosiviteit. Regelmatig voetballen bouwt kracht op door het hele lichaam te gebruiken.

Verhoogt de aërobe capaciteit

Lopen -op elke intensiteit- gedurende 90 minuten vereist een hoog niveau van uithoudingsvermogen. Daarom hebben voetballers vaak een enorme hoeveelheid aërobe capaciteit – in staat om van lopen naar sprinten te gaan en een snel herstel te hebben om het opnieuw te doen, en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw.

Lees ook: Is een carrière als makelaar geschikt voor jou?

Verhoogt de bot sterkte

In het algemeen neemt de botdichtheid af naarmate mensen ouder worden. De herhaaldelijke belasting van het lichaam tijdens een voetbalwedstrijd is een uitstekende manier om de kracht van ons skelet te vergroten. Een levenslange fitheid door middel van voetbal is een geweldige manier om de botten sterk te houden.

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

De gemiddelde speler loopt 8 tot 12 km in een volledig spel. Het constante lopen, joggen en hardlopen helpt de hartslag van de spelers op peil te houden en zorgt voor uitstekende cardiovasculaire oefeningen. Deze constante beweging helpt spelers om hun hart te versterken, plakvorming in de kransslagaders te voorkomen, hun bloeddruk te verlagen en overtollige calorieën te verbranden.