Tips, trucs en technieken voor de karpervisserij

Waarschijnlijk ben je op dit artikel van onze blog gekomen om tips en tactieken te vinden voor het vangen van karpers. Hieronder vind je een lijst met tips, trucs en technieken voor een hengelsport als karper visserij die ons team heeft samengesteld.

Wees zeer geduldig

Karper is berucht om het feit dat het aas een paar keer zachtjes wordt geraakt voordat het daadwerkelijk wordt gevangen. Geef je karper de kans om het aas te pakken voordat je de haak probeert te zetten. Het is een goed idee om altijd een haak verwijderaar bij de hand te hebben om het gemakkelijk te maken om een haak te verwijderen van een karper die hem heeft ingeslikt.

Eenden

Als er eenden of ganzen in de buurt van het water waarin je aan het vissen bent, dan kun je misschien proberen om in de buurt van de dieren te vissen. Van karper is bekend dat hij eenden volgt, vooral in gebieden waar de eenden door mensen worden gevoederd. Karper houdt van een gratis broodmaaltijd en het kan ze niet schelen hoe ze die krijgen. Vergeet niet om geen eenden te raken of pijn te doen wanneer je jouw lijn uitwerpt.

Gebruik de juiste haak kleur

Je hebt de beste resultaten met behulp van een zwarte matte haak bij het vissen op karper. Als je maïs als aas gebruikt, dan werkt een gele of gouden haak prima, maar in troebel water moet je ervoor zorgen dat je geen scheen haak gebruikt – de karper ziet het en schuwt je aas niet.

Lees ook:  Alles wat je moeten weten over een vakantie naar Egypte

Corn Really Works

Maïs is een van de beste aassoorten om te gebruiken bij het vangen van karper. De kleur, textuur en smaak zijn zeer gunstig voor de meest voorkomende karper soorten. Zoet maïs uit een blikje presteert veel beter dan maïs van een kolf, waarschijnlijk vanwege de smaken en het natrium dat aan ingeblikte maïs is toegevoegd.

Gebruik kunstmatig Aas

De karper is geen gemakkelijke vis om te vangen, maar het gebruik van het juiste kunstmatige aas kan het werk een stuk gemakkelijker maken. Kunstmatige wormen en maden werken meestal het beste.