Tips bij het kiezen van een kinderbril

Als jouw kind een bril nodig heeft en geen bril krijgt voorgeschreven, kan dat leiden tot leer-, concentratie- en gedragsproblemen. Het aanschaffen van een bril is echter slechts de eerste stap. Ervoor zorgen dat jouw kind de bril regelmatig draagt, is de tweede en mogelijk moeilijkere taak. Op BBIG design kun je kijken voor een bril wat het meest bij je kind past. Hier zijn een aantal ideeën om jouw kind te helpen wennen aan het dragen van een bril.

Laat jouw kind helpen bij het kiezen van het montuur en de montuurhouder

Jouw kind zal eerder geneigd of geïnteresseerd zijn in het dragen van zijn bril als hij zelf de kleur, het montuur en het montuur mag kiezen. Met hun inbreng kunnen ze hun eigen stijl uitdrukken en er misschien zelfs naar uitkijken om hun bril te dragen.

Laat de bril goed aanmeten

Als jouw kind zijn montuur heeft uitgezocht, is het belangrijk dat de bril comfortabel zit op zijn neus en rond zijn oren. Als de bril knelt of van het gezicht glijdt, zal het moeilijker zijn om hem op te houden. Zorg ervoor dat de bril goed wordt aangemeten.

Wijs andere vrienden en beroemdheden aan die een bril dragen

Draagt jouw kind nog steeds niet graag een bril? Wijzen op vrienden die een bril dragen of op beroemdheden die een bril dragen en er cool uitzien met een bril, kan een duwtje in de rug zijn of hen inspireren om de bril regelmatig te dragen.

Positieve aanmoediging

Het is een goed idee om je kind toe te juichen als hij of zij de bril draagt, en hem of haar te laten weten dat je het een goed idee vindt. Wie waardeert een compliment niet?

Leg de nadruk op de voordelen

Het moet voor jouw kind duidelijk zijn dat hij of zij beter kan zien met de bril op. Zorg ervoor dat je de nadruk legt op het verbeterde vermogen om te zien, te lezen en zich te concentreren.

Wees geduldig

Wees geduldig met jouw kind. Zoals met zoveel nieuwe dingen, kan het even duren voordat jouw kind gewend is aan het dragen van de bril. Hopelijk zullen ze, nadat ze de voordelen van het beter zien hebben opgemerkt, de bril gaan dragen zonder dat je ze daaraan hoeft te herinneren of aan te moedigen.

Lees ook: Wat is de beste maat voor een diamond painting?