Redenen waarom een laptop beter is dan iPads of tablets

Als het gaat om de aanschaf van een draagbare computer, ben je niet beperkt tot alleen laptops. Tabletten zijn ook een haalbaar alternatief geworden. Vandaag de dag zijn verschillende gerenommeerde bedrijven zoals Apple begonnen met de productie van high-end tabletten. Ze komen met een aantal belangrijke functies die je vindt in laptops. Lees hieronder de redenen waarom tablets tot heden de traditionele laptops nog niet hebben overtroffen. En bekijk hier de beste laptop aanbieding van verschillende merken.

Prestaties

Laptops bieden beslist veel betere prestaties dan tablets, omdat ze een grote behuizing hebben die grotere hardware kan bezetten. Als je van multitasking houdt, vind je laptops die betere oplossingen bieden dan tablets. Als het gaat om het doen van intensieve taken of het uitvoeren van hoogperformante apps, is er geen enkele tablet die de laptops kan verslaan. Over hardware gesproken, laptops hebben wel degelijk betere specificaties dan tablets.

Software

Wat de software betreft, hebben laptops zeker veel voordelen ten opzichte van tablets. Laptops bieden een alles-in-één desktop ervaring, terwijl tablets meer gericht zijn op applicaties. Als je op zoek bent naar krachtige software zoals Logic of Photoshop, dan is er meer nodig dan alleen maar tikken of aanraken van het scherm. In dit scenario vind je een laptop vrij handig over tablets.

Hetzelfde geldt voor het surfen op het web, want een laptop biedt een ideale gebruikerservaring. Laptops zijn gezegend met volledige functies van OS zoals macOS en Windows. Het biedt een uitstekende controle over de manier waarop je jouw interne bestanden beheert. Als je sterk afhankelijk bent van een specifieke applicatie of programma, moet je de compatibiliteit met de tablet controleren.

Opslag

Zonder enige twijfel krijg je met laptops een hogere opslagruimte dan met tablets of iPad. In het geval van laptops is 128 GB opslagruimte het minimale aanbod. De meeste modellen geven je zelfs de luxe om 512 GB of meer geheugenruimte te gebruiken. Als je te maken heeft met meerdere bestanden die je altijd in jouw systeem wilt bewaren, dan hebben laptops de voorkeur boven de tablet en iPad. De laptop is een zelfstandig apparaat dat gebruikt kan worden om gegevens te laden of om een back-up te maken. Aan de andere kant vragen tablets een extra systeem of internetverbinding om toegang te krijgen tot cloudopslag en om jouw gegevens te uploaden.

Lees ook: Waarom is het bedrukken van bestekzakjes een goede marketing activiteit?