Is een carrière als makelaar geschikt voor jou?

Vastgoed is echt een goede carrièrekeuze. Dit artikel is niet bedoeld om iedereen af te schrikken van onroerend goed, maar wordt aangeboden om een eerlijke blik te zijn op het onroerend goed bedrijf van beide kanten van succes en mislukking. Het kan een zeer moeilijke carrière als de opleiding en werkethiek mislukt, maar het kan een serieus lonende carrière zijn als je zelf gemotiveerd, hardwerkend, eerlijk, en geniet van netwerken en het helpen van mensen.

Stel je voor dat je voor jezelf werkt in een flexibele carrière waar je je eigen schema kunt instellen met een jaarlijks verdien potentieel van €100.000 of meer. Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor onroerend goed als jouw carrière. Maar er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal, en een vastgoed carrière is niet anders. Hieronder is een eenvoudige blik op de voor-en nadelen van een makelaar carrière bij makelaars als Makelaar Almere Immo.

Als een makelaar, ben je jouw eigen baas

Pluspunt: Je bent een onafhankelijke aannemer en hebt je eigen boek van zaken. Je neemt zelf de beslissingen. Combineer een goede houding met een solide arbeidsethos en er zijn vrijwel geen grenzen aan de groei van je vastgoedbedrijf.

Minpunt: Je bent een onafhankelijke aannemer en staat er alleen voor om de markt en het bedrijf te leren kennen. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen van je lead list, het onderhouden van de behoeften van je klanten, het onderhouden van je netwerkrelaties, het vermarkten van je bedrijf, en het beheren van de dagelijkse kantoorbehoeften. Het ligt allemaal in je eigen handen. Veel nieuwe agenten beseffen niet hoeveel werk het werkelijk kost om een succesvolle makelaar te worden.

Lees ook: 5 Tips voor beginnende gitaristen

Makelaars hebben een goed inkomen

Pluspunt: Jouw inkomen wordt niet beperkt door een uurloon of een bedrijfssalaris. Als verkoper van onroerend goed wordt je inkomen grotendeels bepaald door de tijd die je erin investeert. Groei met je onroerend goed bedrijf door het toevoegen van een assistent of krijg de juiste licentie waarmee je jouw eigen makelaardij kan bouwen. Het groeipotentieel is enorm.

Minpunt: In eerste instantie zal je cash-flow de andere richting op gaan. De meeste nieuwe makelaars hebben een nest ei nodig om hun carrière te beginnen. Het krijgen van je eerste verkoop te komen in zal enige tijd duren, en het zal waarschijnlijk een paar maanden of meer duren voordat je jouw eerste cheque in contant geld ontvangt. Afhankelijk van de markt die je dekt en bestaande relaties die je kunt binnenhalen, kan het een feest worden of een hongersnood situatie.