Een aantal dingen om te overwegen bij het kopen van een nieuwe scooter

Hieronder volgt een lijst met een aantal zaken om te overwegen bij de aankoop van een nieuwe scooter.

Grootte

Wij raden mensen aan om na te gaan of de scooter de juiste maat voor hen is tijdens het rijden, en of hij klein genoeg is om gemakkelijk op te bergen wanneer hij neergeklapt is. De meeste scooters kunnen worden opgevouwen zodat ze klein genoeg zijn om thuis, in de auto of onder het bureau op te bergen.

Koelfactor

Sommige fabrikanten hebben de kosten verlaagd door betrouwbare en goedkope onderdelen van fietsen te lenen, en dat is te zien! Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de elektrische scooter, maar ze zien er wel uit als zelfgemaakte apparaten. Terwijl voor sommigen het uiterlijk en de stijl van de e-scooter onbelangrijk is, is het voor anderen een prioriteit.

Gewicht

Het is belangrijk om te bedenken hoe ver jouw scooter aan het begin of einde van je reis moet dragen. De meeste elektrische scooters op de markt wegen ongeveer 15 kg, sommige iets meer en sommige iets minder. Als je niet zo sterk bent, raden we je aan om een scooter van 12,5 kg of minder te nemen.

Lees ook: Een paar redenen waarom je een website moet laten maken

Maximale belasting

Niet alle elektrische scooters zijn gebouwd om dezelfde belasting te dragen en u moet hier rekening mee houden bij uw besluitvorming. Scooters ontworpen voor Europa hebben een maximale belasting van 100 kg. Veel mensen die meer dan 100 kg wegen, rijden dagelijks op deze scooters. Je moet er echter voor gewaarschuwd worden dat dit jouw garantie ongeldig kan maken en gevaarlijk kan zijn.

Verlichting

Sommige nieuwe scooters hebben ingebouwde verlichting, sommige hebben reflectoren. Het is een eenvoudige upgrade om de nieuwste fietsverlichting op je scooter te plaatsen als je veel gaat rijden in de nacht.

Geluid

Sommige e-scooters maken een luid, vervelend fluitend geluid van de motor tijdens het rijden (dit kan moeilijk te zien zijn op de foto’s!). We kennen mensen die gestopt zijn met het gebruik van hun elektrische scooter omdat ze zich schamen voor het geluidsniveau van de scooter.