Dingen die je moet weten voordat je begint met een cannabis kuur

Als je overweegt om cannabis te roken voor pijnbestrijding, om de symptomen van auto-immuunziekten te beheersen of als behandeling voor andere aandoeningen, kun je overwegen met een arts te praten die ervaring heeft met cannabismedicijnen en beginnen met autoflower wietzaden. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden als je besluit of je cannabis wilt roken, een andere toedieningsmethode wilt kiezen of cannabis helemaal wilt uitsluiten (bijvoorbeeld als het gevaarlijk interfereert met je andere medicijnen).

Hoe vaak ga je het gebruiken?

Ten eerste, hoe vaak ga je cannabis gebruiken? Patiënten die regelmatig cannabis gebruiken, kunnen er baat bij hebben andere toedieningswijzen te overwegen vanwege de gevaren die gepaard gaan met regelmatig roken. Patiënten met bestaande aandoeningen aan de luchtwegen kunnen een veiliger toedieningsmethode nodig hebben.

Hoewel we nog steeds behoefte hebben aan langetermijnonderzoek naar de effecten van vaping, suggereert onderzoek dat het vergelijkbare voordelen biedt als roken en mogelijk veiliger is. Vaping op basis van olie is een toedieningsmethode waarbij cannabisolie wordt verhit die de gebruiker inhaleert. Na de uitbraak van vaping-geassocieerde ademhalingsziekten in 2019, is het echter essentieel om kritisch te zijn en vapes en vaping-parafernalia te kopen bij erkende retailers of medische dispensaria.

Waarom is verdampen van hele planten beter?

Een van de meest onderbenutte en potentieel heilzame toedieningsroutes is het verdampen van hele planten met behulp van een handheld of desk-top apparaat. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden om een verdamper voor de hele plant aan te schaffen, en verdamping van de hele plant is anders dan roken, omdat het veel minder giftige en kankerverwekkende bestanddelen bevat. Verdampte bloem is ook voordeliger en milieuvriendelijker dan het vapen van cannabisolie, die vaak wordt geleverd in wegwerp- en niet-recycleerbare apparaten. Hoewel er meer onderzoek nodig is, lijkt het verdampen van hele planten alle voordelen van het inhaleren van cannabis te bieden met de minste gezondheidsrisico’s (vergeleken met het vapen van olie of roken).

Andere zaken, zoals kosten, gemak en doseringsgemak, moeten ook een rol spelen in het gesprek met een medisch deskundige.

Lees ook: 3 Voordelen van de wasmachine