De voors en tegens van een mobiele dierenartsenpraktijk

Mobiele dierenklinieken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en veel dierenartsen starten mobiele praktijken die gebruik maken van speciaal ingerichte bestelwagens om hun klanten te bezoeken. Dit type dienstverlening verschilt van de traditionele privépraktijk, waar eigenaren van huisdieren hun dieren naar een locatie brengen waar ze een afspraak met een dierenarts zoals dierenarts Grevelingenmeer kunnen maken.

Moet je overwegen om het model van de mobiele dierenkliniek te gebruiken voor je praktijk? Laten we eens kijken naar de specifieke voor- en nadelen van het beheer van een mobiele dierenartsenpraktijk.

De voordelen van een mobiele dierenartsenpraktijk

  • Gemak voor huisdiereigenaren: Mobiele klinieken zijn een aantrekkelijke service optie voor klanten, met name voor mensen met beperkte mobiliteit vanwege fysieke problemen, een gebrek aan vervoer om naar een traditionele klinieklocatie te komen, of een huisdier dat moeilijk te vervoeren is vanwege de grootte of lichamelijke handicap. Het is ook handig voor mensen met meerdere huisdieren, omdat ze allemaal tegelijk kunnen worden onderzocht.
  • Het innen van extra gesprekskosten: Mobiele artsen kunnen het in rekening brengen van een gemakstarief voor de dienst gemakkelijk verantwoorden. Dit resulteert in extra inkomsten voor het bedrijf.
  • Minder stress voor de patiënten: De mobiele optie vermindert de stress voor dieren drastisch, omdat ze niet naar de dierenarts hoeven te reizen, wat vaak een traumatische gebeurtenis kan zijn voor huisdieren. Het vermindert ook de stress voor hun eigenaars.

De nadelen van het gebruik van een mobiele dierenartspraktijk

  • Moeilijkheden met de planning: Het plannen van klanten kan moeilijk zijn zonder de receptioniste die een stationaire kliniek heeft. In het mobiele oefenmodel moeten de dierenarts en hun dierenarts-technicus de planning bovenop hun normale taken uitvoeren.
  • Verkeer en andere vertragingen: Verkeers- en weersproblemen kunnen een grote invloed hebben op de reistijd. Dit kan het nakomen van afspraken op schema in de weg staan. Dierenartsen kunnen ook worden vertraagd door chatende klanten.
  • Langere uren: Mobiele dierenartsen hebben vaak te maken met langere uren dan de traditionele dierenartsen vanwege de langere reistijd die gepaard gaat met hun bedrijfsmodel. Ook kunnen zij ’s avonds of in het weekend veel meer verzoeken om service ontvangen.

Lees ook: De nadelen van gelegaliseerd gokken