De voordelen van het gebruik van stalen velgen

De meeste nieuwe auto’s worden geleverd met lichtmetalen velgen. Er zijn echter redenen om stalen velgen als optie te overwegen, indien beschikbaar. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van stalen velgen voor jouw auto.

Wintertractie en beter uithoudingsvermogen bij koud weer

Het gewicht is een van de belangrijkste voordelen van stalen velgen. Het gewicht zorgt voor extra tractie op sneeuw en ijs. Hoewel niemand zal beweren dat stalen velgen voor raceauto’s zijn, hebben zware werkvoertuigen of auto’s die aan extreme weersomstandigheden in de winter worden blootgesteld, baat bij stalen velgen. Sommige autobezitters hebben een extra set stalen velgen om in de winter op over te schakelen. Stalen wielen trekken bij koud weer minder samen dan aluminium, en helpen dus de bandenspanning op peil te houden.

Niet alle auto’s zijn geschikt voor stalen wielen, omdat 16″ de maximummaat is voor een stalen wiel om een redelijk gewicht te behouden. Als je echter regelmatig op ruwe wegen of in winterse omstandigheden rijdt, kan staal de beste oplossing zijn voor duurzaamheid en sterkte.

Of je nu stalen velgen wilt vervangen of OEM lichtmetalen velgen, zoals Volvo velg, Muddekokparts kan je helpen het juiste vervangingswiel voor je auto te vinden.

Kosten, sterkte en duurzaamheid

Stalen velgen zijn goedkoper dan lichtmetalen velgen, hoewel legeringen een slanker, meer high-end uiterlijk hebben, dus staal biedt meestal een betere waarde. Staal is sterker dan lichtmetaal. Het is bijna onmogelijk om een stalen velg te buigen of te kraken. Stalen velgen die worden onderhouden met een goede laag van het juiste type lak, moeten lang meegaan. Door hun sterkte zullen een paar deukjes en krassen op stalen velgen niet veel uitmaken. Stalen velgen hoeven waarschijnlijk niet vaak te worden gerepareerd, zelfs als je het soort bestuurder bent dat een stoeprand een paar keer te vaak verkeerd inschat. In het onwaarschijnlijke geval dat je stalen velgen moet vervangen, zullen de vervangingen goedkoper zijn dan legeringen.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van het gebruik van een autoparfum?