De vele voordelen van robot grasmaaiers

Heb je ooit gedroomd van een nauwkeurig gemaaid gazon zonder veel moeite? Hendriks grasmaaiers zijn een geweldige optie en worden elk jaar meer en meer geavanceerd. Als je op het hek staat om een robotmaaier aan te schaffen, kijk dan eens naar deze topvoordelen van het bezitten van een robotmaaier:

Gezond & groen gazon

Automatische grasmaaiers maaien het gras in fijne stukjes. De zogenaamde mulch valt op de grond en dient als natuurlijke meststof voor het gazon. Bovendien bestaat het gemaaide gras uit maximaal 80 % water dat het gazon bevochtigt.

Milieuvriendelijk

Vergeleken met gasmaaiers maait een robot met een 0-emissie omdat hij op batterijen werkt. Een moderne en efficiënte batterij (in de meeste gevallen Lithium-ion) zorgt voor een laag energieverbruik.

Meer tijd voor de belangrijke dingen

Eenmaal geïnstalleerd en geprogrammeerd werkt een robotmaaier autonoom. Hij begint te maaien op een gepland tijdstip en keert terug naar het docking station wanneer hij klaar is of wanneer de batterij bijna leeg is. Je profiteert van meer tijd voor jezelf en een ontspannen zomer.

Vrij eenvoudige installatie

Voor de installatie van een robotmaaier hoef je geen expert te zijn. De grensdraad (of omtrek) mag niet worden begraven. Het is voldoende om hem op het gras te leggen en met haringen aan de grond te bevestigen. Het gras zal groeien en na enkele weken zal de draad onzichtbaar zijn. Toch is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing in acht te nemen en de voorgeschreven afstanden aan te houden. Als dit niet je sterkste kant is, kun je altijd de hulp van een professional inroepen.

Werkt rustig

Met slechts ongeveer 60 dB zijn de meeste robotmaaiers veel stiller dan conventionele grasmaaiers met ongeveer 90 dB. Veel modellen zijn daarom geschikt om zelfs ’s nachts te werken. Terwijl je slaapt, wordt de gazonverzorging vanzelf uitgevoerd.

Lees ook: Waarom is het bedrukken van bestekzakjes een goede marketing activiteit?