De beste redenen om een Nintendo Switch te kopen

De nieuwe hybride videogameconsole van Nintendo is al enkele maanden uit, en het is een sterke start: De Switch is nu al Nintendo’s snelst verkopende spelconsole. Bekijk hier de beste Nintendo Switch deals.

Zoals zoveel dingen, komt het succes ervan als een verrassing voor experts in het veld – de console van €299 is niet erg concurrerend op papier, en het was geen gegarandeerd succes in het concept:

Het is ondermaats in vergelijking met de Xbox One en PlayStation 4, die beide minder kosten.
Het heeft een armzalige gamebibliotheek in vergelijking met de concurrentie.

Vanwege het gebrek aan vermogen zullen grote games die op meerdere platforms worden uitgebracht – denk aan ‘Assassin’s Creed’, ‘Call of Duty’, ‘Grand Theft Auto’, etc. – nooit naar de Switch komen.

Maar het gebruik van de Switch is een verrassend genot. Ik heb de Switch al bijna een jaar, en het is snel een deel van mijn dagelijks leven geworden om verschillende redenen.

De Nintendo Switch is opmerkelijk snel, wat belangrijker is dan je zou denken.

Het gebruik van de Switch voelt gezegend modern aan. In tegenstelling tot de vaak sluwe ervaring op de Xbox One en PlayStation 4, is het aanzetten en gebruiken van de Switch snel en eenvoudig. Je kunt op elk moment in de game op de homeknop van de console drukken en direct naar het dashboard gaan. Dit concept bestaat ook op de Xbox One en PlayStation 4, maar het is veel sneller en naadlozer op de Switch.

Eerlijk gezegd voelt het niet als een technologische achteruitgang van de smartphone in mijn zak. Zelfs de gebruikersinterface is schoon en efficiënt – je hoeft niet door submenu’s te graven om de Wi-Fi uit te schakelen of te zien hoeveel opslagruimte ik gebruik. Het is dit soort “kwaliteit van leven” dat het gebruik van de Switch intuïtief en toegankelijk maakt voor vrijwel elke gebruiker.

De slaapmodus maakt van de Switch een spelconsole die snel toegankelijk is.

Een belangrijke reden waarom mensen geneigd zijn om games te spelen op hun telefoon is het gebruiksgemak. Een telefoon zit al in je zak en het duurt slechts een seconde om wakker te worden, waardoor je snel in en uit apps en games kunt stappen. De Switch neemt dit concept ter harte met de Sleep Mode, waarmee de console kan worden bediend als bijvoorbeeld een laptop of een tablet.

In plaats van de console helemaal uit te schakelen, kun je de Slaapstand inschakelen: een spaarstand waarmee de console later snel toegankelijk is, vergelijkbaar met het heropenen van een laptopscherm. Je hoeft het spel niet opnieuw op te starten – je bent weer precies waar je was gebleven.

Hoewel er vergelijkbare functies zijn op de Xbox One en PlayStation 4, trekt de Switch hem veel netter uit – een knipoog naar de draagbaarheid van de console.

Lees ook: Toeristische attracties van topkwaliteit in België