Belangrijke koelkast functies om naar te kijken bij het kopen van een koelkast

Het bewaren van voedsel is een domein dat sterk geëvolueerd is dankzij de technologische vooruitgang die heel wat koelopties mogelijk maakt. Koeling is niet langer alleen over het houden van jouw bederfelijke waren vers. Het kopen van een koelkast is een lastige aangelegenheid geworden, omdat consumenten in de war raken van de honderden functies waaruit ze kunnen kiezen. Voor de laatste koelkast aanbieding kun je hier een kijkje nemen. Functies die nog niet zo lang geleden slechts extra’s waren, zijn noodzakelijk geworden bij het kopen van een koelkast. Dus, wat zijn de belangrijkste functies om op te letten bij het kiezen van dit keukenapparaat?

Stijl van de deur

De opening van een koelkast is een aspect dat in de loop der jaren aanzienlijk is veranderd. Openslaande deuren zijn populairder geworden omdat je zo gemakkelijker bij de levensmiddelen kunt zonder dat je de rest van de koelkast hoeft te openen. Een side-by-side koelkast biedt vergelijkbare voordelen, nog afgezien van het feit dat deze meer ruimte biedt voor organisatie dankzij de gesplitste zijkanten die dit ontwerp biedt. Je kunt ook kiezen voor de traditionele vriesdeuren aan de onder- of bovenkant, die hun eigen gemak bieden, zoals snelle toegang tot diepvriesproducten.

Schappen

Er is zoveel te overwegen op het gebied van schappen, dat het duizelingwekkend kan zijn om er alleen al aan te denken. Schuifplanken zijn ontworpen om de gebruikers ongecompliceerde toegang te bieden tot items die zich verder in de koelkast bevinden. Je kunt gewoon een plank in- en uittrekken om jouw voedsel te pakken. Schuifplanken bieden ook het voordeel dat er hoge items zoals sapflessen in passen. Verstelbare legplanken bieden dezelfde voordelen, omdat je er een kunt verwijderen om plaats te maken voor andere dingen. Ze maken het ook minder moeilijk om te zien wat je krijgt. Planken kunnen ook morsbestendig zijn. Deze hebben lippen aan het uiteinde om ervoor te zorgen dat gemorste vloeistoffen niet in de onderste delen terechtkomen. Als jouw koelkast veel vloeistoffen bevat, zoals melk en sap, dan zijn deze ideaal.

Laden

Volledig uittrekbare lades maken het makkelijker om bij de spullen te komen. Met lades die over de hele breedte toegankelijk zijn, heb je voldoende ruimte om schalen met voedsel te bewaren, wat ideaal is als je gasten ontvangt. Wanneer je hors d’oeuvres over hebt van een feestje, bieden deze lades een perfecte opbergmogelijkheid. Sommige koelkasten hebben transparante laden, zodat je de inhoud kunt zien zonder alles te hoeven openen. Je bespaart tijd wanneer je niet in de laden hoeft te rommelen om uit te zoeken waar de sla ligt. Met klimaatgeregelde laden kunt u de temperatuur en de vochtigheidsgraad van elke lade aanpassen aan de koelbehoeften van de levensmiddelen die je erin bewaart.

Lees ook: Is televisie goed of slecht voor mensen?