5 Verbazingwekkende voordelen van infraroodverwarmingen

Infraroodverwarmers produceren warmte die vergelijkbaar is met de warmte die door de zon wordt geproduceerd. De infrarode stralen die worden uitgezonden, worden gemakkelijk geabsorbeerd door de voorwerpen in jouw huis, waardoor de temperatuur van hun omgeving zachtjes stijgt. Terwijl koele oppervlakken opwarmen, verhogen infraroodverwarmers de omgevingstemperatuur van de kamer. Naast het opwarmen van jouw huis, bieden infraroodverwarmers nog vele andere voordelen. Bekijk hier de infrarood verwarming webshop.

Infraroodverwarmingen en veiligheid

Bij de aanschaf van een ruimteverwarmer is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. De kerntemperatuur van infraroodverwarmers wordt nooit zo hoog als de temperatuur van een conventionele verwarmer. Een beschermende metalen omhulsel bedekt meestal ook de verwarmingselementen. Dit betekent dat dieren en kinderen het oppervlak van een infraroodverwarming kunnen aanraken zonder zich te verbranden.

Minimaal onderhoud

Niemand wil opgezadeld worden met een hoop onderhoudstaken. Omdat infraroodverwarmingen geen bewegende delen hebben, is het onderhoud minimaal. Er zijn geen motoren die kunnen slijten, luchtfilters die vervangen moeten worden of smering die nodig is. Uw infraroodstraler zal periodiek moeten worden gereinigd van de reflectoren en de warmtebron vervangen om optimale prestaties te garanderen.

Snelle warmteterugwinning

Sommige ruimteverwarmers hebben een lange afkoeltijd nodig tussen het uitschakelen en het weer inschakelen. Infraroodverwarmers leveren nog steeds dezelfde sterke, doordringende warmte, hoe lang het ook geleden is dat ze werden uitgeschakeld.

Infraroodverwarmingen verwarmen geruisloos

In geluidsgevoelige omgevingen, zoals slaapkamers of studeerkamers, is het belangrijk om een verwarming te vinden die niet luidruchtig werkt. Infraroodverwarmers hebben geen bewegende onderdelen of draaiende ventilatorbladen en leveren dus geruisloos warmte.

Comfortabele, zachte warmte

Infraroodverwarmers kunnen je binnenshuis behaaglijk verwarmen, ongeacht de buitentemperatuur. Binnenin de verwarmer is een hete spoel gewikkeld in een cirkel, zodat alle warmte gelijkmatig kan worden overgedragen. De geproduceerde warmte wordt gereflecteerd door een speciaal gepolijst metaal, een reflector, en de warmte kan meters voor de verwarmer gevoeld worden. Infraroodverwarmers hebben ook geen last van tocht of wind.

Lees ook: Belangrijke koelkast functies om naar te kijken bij het kopen van een koelkast