5 Redenen om een slimme deurbelcamera te installeren

Het installeren van een slimme deurbelcamera is een eenvoudige en betaalbare maatregel die jouw leven op vele manieren gemakkelijker en veiliger kan maken. Het is veelzijdiger dan je denkt, omdat zo’n beveiligingscamera buiten een reeks veiligheids- en gemaksvoordelen biedt, zowel wanneer je thuis bent als buitenshuis. Hier zijn een aantal manieren waarop het een verschil kan maken:

Opportunistische dieven afschrikken

De dief belt bij je aan en doet zich voor als een legitieme beller, zoals een verkoper of een colporteur. Het is een van de meest voorkomende diefstaltechnieken. Als je de deur niet opendoet, weten ze dat je niet thuis bent en zullen ze met meer vertrouwen inbreken. Een zichtbare camera op jouw deurbel is een uitstekende beveiliging tegen dergelijke aanvallen, omdat potentiële inbrekers weten dat ze op video zijn betrapt.

Criminelen vangen

Als het ergste gebeurt, kan een draadloze slimme deurbel videobewijs van een inbraak leveren. Dat kan genoeg zijn om de politie te helpen de dader te pakken en uw bezittingen terug te krijgen voordat ze worden verkocht. Zelfs als dat niet mogelijk is, kan het hebben van videobeelden genoeg zijn voor jouw verzekeraar om jouw claim goed te keuren en sneller uit te betalen.

Kinderen in het gareel houden

Jouw kinderen thuislaten kan een stressvolle situatie zijn, of ze nu bij een oppas zijn of alleen. Hoe hard ze ook protesteren dat ze hun vriendje of vriendinnetje niet hebben uitgenodigd terwijl je weg was, het kan moeilijk zijn om zeker te zijn. Door de videobeelden via de app op jouw elektronische apparaat te bekijken, kun je erachter komen of je woorden nodig hebt, of dat jouw kind of oppas jouw vertrouwen verdient.

Je kunt je ook gerustgesteld voelen doordat je de tweewegsaudiofunctie van jouw videodeurbel kunt gebruiken om met jouw kinderen te praten terwijl je weg bent. Bovendien kun je ook jouw live videobeelden bekijken als iemand aan de deur komt terwijl jouw kinderen zonder toezicht thuis zijn. Zo heb je nog steeds enige controle over wie jouw kinderen de deur openen terwijl je niet thuis bent, wat zowel jou als hen meer veiligheid biedt.

Wachttijden bij de bezorging vermijden

De wet van Murphy zegt in het beste geval dat als je het huis ook maar even verlaat tijdens een bezorgmoment, je de oproep mist. In het ergste geval komt de bezorger te laat of zelfs helemaal niet, en beweert dan dat je de deur niet open deed. Met een camera heb je geen discussie meer over wanneer de bezorger is aangekomen.

Het is zelfs handig voor onbeheerde leveringen. Door de camera op afstand vanaf jouw mobiele apparaat te controleren, kun je naar huis gaan en het pakket naar binnen brengen zonder dat je een hele dag vrij hoeft te nemen om thuis te zijn en de deur te openen. Je kunt ook de tweewegcommunicatiefunctie van een videodeurbel gebruiken om vanaf jouw smartphone-app met de bezorger te spreken en instructies te geven over waar je het pakket moet achterlaten.

Screening van jouw bezoekers

Of je nu boven aan het werk bent, druk bezig bent in de keuken of geniet van een ontspannen zomerdag in de tuin, het beantwoorden van de voordeur kan vervelend zijn, vooral als het iemand is die je iets probeert te verkopen. Met een draadloze deurbelcamera, vooral een die in realtime verbinding maakt met jouw telefoon of tablet via een mobiele app, kun je vreemden veilig negeren zonder het risico te lopen bezoek van vrienden of familie te missen.

Lees ook: Redenen om recruitment software te implementeren