4 Voordelen van een internationaal team

Door jouw team internationaal in te huren kan jouw bedrijf efficiënter worden! Je kunt je zoveel zorgen maken over de geschoolde arbeidskrachten in jouw eigen land als je wilt, maar je kunt de beweringen van een door de overheid gesteunde studie niet weerleggen. We leven in een maatschappij waar de arbeidsmarkt steeds internationaler is geworden. Als je nog steeds twijfelt over het aanwerven van buitenlandse werknemers, dan moet je deze voordelen kennen om jouw team nu internationaal aan te werven.

Internationale teams zijn gemakkelijker te betalen

Bedrijven uit de eerste wereld landen bieden kansen op werk die veel rijker zijn dan aangeboden in derde wereld landen zoals Vietnam, de Filippijnen, India, enz. Deze mogelijkheden zijn niet alleen aantrekkelijk vanwege het salaris, maar ook vanwege de kans om te werken voor een bedrijf met internationale normen. Bovendien is de mogelijkheid om een inkomen te verwerven op zich al zeer aantrekkelijk. Al deze omstandigheden leiden ertoe dat de arbeid goedkoper is. De lage arbeidskosten hebben indirect gevolgen voor de winstgevendheid van het bedrijf.

Groot bereik van het netwerk

Er zijn nog vele andere voordelen verbonden aan het hebben van een internationaal werkend overzees team. Je hebt bijvoorbeeld betere mogelijkheden om te netwerken. Dus als je jouw bedrijf of jouw bereik in het buitenland wilt uitbreiden, kun je dat gemakkelijk doen. Jouw internationale team zal je geloofwaardige informatie geven over de markt en de vraag. Bovendien krijg je ook een beter inzicht in de cultuur, waardoor jejouw merk ook wereldwijd beter kunt vertegenwoordigen.

Openstaan voor nieuwe uitdagingen

Buitenlandse werknemers worden blootgesteld aan zowel levens- als arbeidsomstandigheden. De ervaring met verschillende werkculturen geeft buitenlandse werknemers een voorsprong op lokaal talent. De interculturele werkervaring helpt jouw internationale team om je gemakkelijk te integreren. Bovendien werken buitenlandse werknemers al buiten hun comfortzone. Bedenk daarom hoe vastberaden en veerkrachtig ze zullen zijn bij nieuwe uitdagingen. Als ze succesvol kunnen zijn in een diverse werkcultuur, dan zullen nieuwe uitdagingen hen ook gemakkelijk afgaan.

Verhoogde productiviteit

Werken met een divers personeelsbestand doet je buiten de gebaande paden denken. Buitenlandse werknemers komen in contact met verschillende persoonlijkheden en werken buiten hun comfortzone. Dit maakt jouw internationale team aanpasbaar aan verschillende leiderschapsstijlen en teams. Ze zijn flexibel en dit soort out of box-denken en flexibiliteit is wat de productiviteit stimuleert. Jouw internationale team is gemotiveerd en ambitieus. Je kunt ze zelfstandig laten werken of ze in diverse teams onderbrengen, hoe dan ook tonen buitenlandse werknemers vastberadenheid en veerkracht om onder alle omstandigheden te werken.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van het gebruik van een autoparfum?