3 Gezondheidsvoordelen van wandelen

Ben je op zoek naar een manier om gewicht te verliezen? Of wil je jouw immuunsysteem een boost geven en jouw gezondheid verbeteren? Of misschien wil je ontstressen en jouw productiviteit verhogen? Wat jouw doel ook is, lange afstand wandelen kan je helpen het te bereiken. Het beste aan deze activiteit is dat je er geen dure uitrusting voor nodig hebt. Natuurlijk kun je naar de sportschool gaan en kilometers maken op een loopband, maar je kunt er ook voor kiezen om buiten te wandelen, waar je ook echt frisse lucht kunt krijgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn comfortabele en duurzame lange afstand wandelschoenen die steun bieden en waterdicht zijn. Het laatste wat je nodig hebt tijdens je wandelingen is denken aan je pijnlijke voeten! Zoek daarom de lange afstand wandelschoenen die aan jouw wensen voldoen en vetrek! Je kunt hier een kijkje nemen naar de wandelroutes Brabant.

Hieronder hebben we enkele van de vele voordelen die deze activiteit te bieden heeft verzameld.

Het is een zachte vorm van lichaamsbeweging

Als je een actieve sporter bent en herstellende van een blessure, tel je waarschijnlijk de dagen af dat je jouw favoriete sport weer kunt beoefenen. Tot die tijd zijn er een paar manieren waarop je een gezond gewicht kunt behouden, jouw spieren kunt versterken en in vorm kunt blijven, en lange afstand wandelen is er een van. Net als zwemmen is het een zachte vorm van lichaamsbeweging die de gewrichten versterkt en tegelijkertijd de spanning vermindert. Bovendien kun je jouw eigen tempo bepalen en nieuwe plaatsen ontdekken terwijl je calorieën verbrandt.

Het kan je helpen langer te leven

Alleen al door minstens een half uur per dag te wandelen, kun je het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, kanker en dementie in de toekomst verminderen. Lange afstand wandelen kan ook helpen bij het verlagen van jouw bloeddruk en het verbeteren van uithoudingsvermogen, circulatie en houding. Deze activiteit is dus niet alleen goed voor jouw gezondheid op korte termijn, maar zal ook jouw algemene gezondheid verbeteren en jouw levensduur verlengen.

Het kan jouw humeur een boost geven

Als je je de laatste tijd overweldigd en gestrest voelt, kunnen lange afstandswandelingen net zijn wat de dokter voorschrijft. Deze activiteit maakt endorfine vrij, hormonen die pijn verminderen en positieve gevoelens en gedachten opwekken. Daarom kan wandelen je humeur verbeteren, je angstniveaus helpen verlagen en je productiviteit verhogen. Wanneer het je aan motivatie ontbreekt, trek dan jouw schoenen aan, ga naar buiten, neem jouw omgeving in je op en begin te wandelen.

Lees ook: De geneugten van het bezitten van een kat