3 Geweldige voordelen van een VPN

Je zou niet willen dat iemand je huis binnensluipt en iets kostbaars steelt of een vreemde door je raam ziet gluren. De online wereld heeft vergelijkbare gevaren, en een VPN is een essentieel instrument om te hebben als je ze wilt vermijden.

Laten we eens kijken naar de top 3 voordelen van een VPN hieronder.

Het beschermt jouw online privacy

Alles wat je online doet laat sporen na die veel kunnen vertellen over je online gewoontes. Er zijn veel entiteiten die proberen om jouw gegevens te krijgen, variërend van jouw internet service provider (ISP) tot online shopping websites. ISP’s s snuffelen vaak naar de gegevens van hun klanten en kunnen deze zelfs doorgeven aan derden. Ze kunnen het bijvoorbeeld verkopen aan een overheidsinstelling die geïnteresseerd is in wat je online doet of aan een commerciële entiteit die het kan gebruiken voor marketingdoeleinden of ad targeting.

Een VPN zal dit probleem beperken d.m.v. versleuteld internet. Als jouw verkeer eenmaal gecodeerd is, kan niemand meer op jouw online acties snuffelen en kun je van jouw privacy genieten.

Het beveiligt jouw gegevens

Onze online gegevens leggen grote afstanden af en passeren verschillende servers wanneer we op het web surfen. Het omvat zelfs onze meest persoonlijke zaken, zoals privéberichten, wachtwoorden, financiële informatie en meer. Als ze niet gecodeerd zijn, kunnen derden, zoals jouw internetprovider, overheidsfunctionarissen of cybercriminelen, er toegang toe krijgen en ze tegen je gebruiken. Het risico is vooral groot wanneer je onbeveiligde openbare Wi-Fi-netwerken gebruikt, die vruchtbaar zijn voor hackers.

VPN kan je daarbij helpen. Het versleutelt jouw verkeer, zodat niemand kan zien wat je doet of wat je online doet. Premium VPN-aanbieders gebruiken eersteklas versleutelingsalgoritmen, die praktisch onleesbaar zijn en 100% bescherming garanderen, waardoor je online bijna onzichtbaar bent.

Je kunt jouw IP wijzigen en geoblocks omzeilen

Sommige websites of online diensten kunnen om ethische, commerciële of politieke redenen op specifieke locaties niet beschikbaar zijn. Internetproviders leggen deze beperkingen op door de IP-adressen van de gebruikers, die de locaties van de gebruikers tonen, te inspecteren. Aanbieders kunnen vervolgens inhoud of diensten weigeren aan specifieke locaties.

Een VPN routeert jouw verkeer via een externe server en wijzigt uw IP. Het enige wat je hoeft te doen is een server te kiezen op een gewenste locatie (NordVPN heeft servers in 59 landen). Dan ziet iedereen die jouw IP inspecteert jouw echte adres niet en gaat hij ervan uit dat je verbinding maakt vanuit een ander land. Dit is vooral handig wanneer je op reis bent en toegang wilt krijgen tot jouw gebruikelijke inhoud, omdat deze misschien niet beschikbaar is in de landen die je bezoekt.

Een VPN kan je ook helpen om firewalls te omzeilen. Als jouw IP op de zwarte lijst staat, kun je deze gewoon wijzigen en toegang krijgen tot beperkte content. Als je bijvoorbeeld toegang wilt krijgen tot een nieuwswebsite in een land waar deze beperkt is, kan deze functie je helpen.

Het wijzigen van jouw IP kan je ook helpen om prijsdiscriminatie te voorkomen, aangezien de prijzen in onlinewinkels soms afhankelijk zijn van het land waar je je bevindt. Door jouw IP te wijzigen, kun je jouw geolocatie wijzigen en eerlijke aanbiedingen krijgen.

Lees ook: De beste redenen om een Nintendo Switch te kopen