2 voordelen van het bezitten van een motorfiets

Auto’s zijn duur – om te kopen en te bedienen. Daarom is het je misschien opgevallen dat er meer motorfietsen en scooters op de weg zijn. Ze zijn voordelig in aanschaf en onderhoud – en de meeste krijgen veel meer gaskilometers dan de beste hybride of diesel-aangedreven wagens. Je kunt ze ook bijna overal parkeren waar een fiets zou passen, waardoor ze ideaal zijn voor stadsbewoners of mensen die geen parkeergelegenheid hebben. Lees hieronder de voordelen voor motorrijders.

Voordeel 1: Makkelijk om het zelf te repareren

Een van de mooiste dingen aan motorfietsen is de eenvoud van zijn systemen in vergelijking met andere voertuigen. Het lijkt misschien intimiderend, maar motoren zijn vrij eenvoudig als het gaat om hun mechanische functionaliteit.

Met een beetje hulp van YouTube en online fora kan je zo een motor repareren en hem er prachtig uit laten zien. Neem een kans op jezelf en kijk wat je kunt doen als het gaat om het repareren van een motorfiets. Je zult verbaasd zijn over wat je kunt leren als je bereid bent om er de tijd in te steken. Mocht je er toch niet uit komen, en vind je de bouw van een motor een beetje lastig, dan kan je altijd langs een specialist zoals Marcel van Hooijdonk gaan.

Voordeel 2: Verhoogde geestelijke gezondheid

Samen met de fysieke voordelen, rijden en het bezit van een motorfiets heeft eigenlijk een aantal voordelen voor de geestelijke gezondheid. Maar dit is iets wat je een doorgewinterde rijder niet twee keer hoeft te vertellen; er is een reden waarom mensen zo graag op een motorfiets rijden.

Als je traint en je spieren activeert, laat je lichaam endorfine vrij. Endorfine is een soort hormoon dat vrijkomt in de hersenen en het zenuwstelsel en dat je in wezen “gelukkig” of “goed voelt”.

LEES OOK: Hoe werkt condyline (podofyllotoxine)?

Daarnaast betekent het op de motor zitten dat je in de open lucht wat frisse lucht krijgt, wat op zich al voor een betere geestelijke gezondheid zorgt. Volgens heart.org kan het doorbrengen van tijd buiten helpen om stress en angst te verlichten, je humeur te verbeteren en gevoelens van geluk en welzijn te stimuleren.

Er is iets met het buiten zijn, alleen jij en de omgeving om je heen, zonder dat er een autodak is dat je beperkt tot een kleine ruimte. Als je het nog niet geprobeerd hebt, leen dan de motor van een vriend of familielid of ga een ritje met hem of haar maken en noteer hoe je je je mentaal voelt tijdens de rit.