2 Pro Tips om uit een Escape Room te komen

Heb je ooit willen weten hoe je jezelf kunt instellen voor de perfecte ontsnapping? We hebben onze meest nuttige inzichten verzameld van zowel gamedesigners als ervaren ontsnappers om je de beste strategieën voor een succesvolle ontsnapping uit een Escape Room te bieden.

Stapel je team op

Er zijn weinig dingen die je kunt doen voordat een vluchtkameractiviteit begint die belangrijker zijn dan het kiezen van je teamgenoten. De mensen in de vluchtkamer zijn immers je grootste hulpbron. Hun geest, houding, energie, vaardigheden en het vermogen om samen te werken zijn zeer waarschijnlijk de bepalende factoren voor een succesvolle ontsnapping, dus kies zorgvuldig. Je wilt geen team opstapelen met een stel mensen die precies hetzelfde denken als jij. Zoek in plaats daarvan een groep vrienden, familie of collega’s die verschillende perspectieven naar de spreekwoordelijke tafel (en de letterlijke kamer) brengen. Bij het oplossen van ontsnappingskamers hoef je niet alle “slimste” mensen die je kent mee te nemen. Genialiteit is er in vele vormen, en er is echte waarde in het gezond verstand en de intelligentie van de straat.

Pro tip: Maak je geen zorgen als je geen volledig team meeneemt om de kamer uit te komen. Je zou in een ontsnappingsgamelocatie kunnen worden geplaatst met vreemden die uiteindelijk precies zijn wat je nodig hebt om je team compleet te maken – en je zou vrienden voor het leven kunnen maken! Een ideaal team is divers in vaardigheden, maar identiek in houding opgewonden en klaar om de kamer uit te komen!

Kom er vroeg bij

Voor veel escapeurs, zowel ervaren als beginners, is er een kleine hoeveelheid angst vermengd met de opwinding van het naderen van een nieuwe ontsnappingsruimte. Een manier waarop dit kan worden gematigd is om jezelf veel tijd te geven op de locatie voordat het ontsnappingsspel begint. Het laatste wat je wilt doen is je tijd in de zaal beperken door laat op de plaats van bestemming aan te komen. Je moet inderdaad in het ontsnappingsspel komen om te kunnen ontsnappen.

Pro tip: Een andere reden om vroeg bij een escape room te komen is zodat je tijd hebt om het toilet te gebruiken voordat het spel begint. Je wilt niet hoeft te worden verontschuldigd van de ontsnapping een kamer spel in het midden, omdat de klok zal blijven tikken als je een toiletpauze te nemen.

Lees ook: De 3 voordelen van tapijt